La proximitat de la Llotja és un factor clau perquè Can Ros hi faci provisió directa de producte de mar (atenció al tartar de tonyina o el suquet de peix de la llotja). Però la carta també toca muntanya (atenció a la Cansalada confitada amb calamar, mongeta de Sta. Pau i suc de rostit o el filet d'Angus). I més encara, aplega tots dos conceptes dins un mateix plat a desgrat que la Barceloneta no és a l'Empordà (atenció a mars i muntanyes com el Arròs de cap i pota amb llagostins).
Però Can Ros també és pàtria d'arrossos (el sec de gambes és per aixecar-se i aplaudir-lo). Sense oblidar-nos d'una oferta de plats per picar potser entaulats en grup (que si cargols, que si peixet fregit, que si la patata bomba, tan tradicional del barri però que la correcció política ha aconsellat de modificar-ne la classificació: antigament anava de «macho» a «mariquita», en funció de la picantor).